در این بخش از سایت اکسیر حیات، به بیان تدابیر ویژه ایام بارداری به صورت هفته به هفته می پردازیم و مادران باردار را از نحوه تغذیه و تدابیر لازم جهت داشتن فرزندی سالم و قوی آگاه می کنیم. در این مقاله نکات ویژه مربوط به هفته سی و سوم بارداری را مورد بررسی قرار می دهیم.
اندازه جنین در این هفته حدود 48 تا 49 سانتی متر است.
✅ شکل جنین در هفته 33 بارداری به این صورت است:
⬅️ 7 هفته طلایی بیشتر تا رسیدن شما به اوج موفقیت باقی نمانده است. میتوانید به خودتان افتخار کنید.
✅ وضعیت جنین در هفته 33 بارداری
⬅️ در این هفته بدن او به طور کامل تشکیل شده و دیگر هیچ گریم جدیدی به او اضافه نخواهد شد. ممکن است او برای به دنیا آمدن عجله داشته باشد و چند هفته زودتر خودش را به شما برساند. با این حال جای نگرانی نیست. اگر هم زود به دنیا بیاد دستگاه انکوباتور مراقبش خواهد بود تا نوزاد کاملاً آماده شود. او اکنون 2 کیلوگرم شده که چندان هم کم نیست.
⬅️ وضعیت قد او را اگر بخواهید به شما میگوییم در حدود 48 سانتیمتر شده است. با آنکه استخوانهای او حسابی سخت شده با این حال استخوانهای سرش هنوز به هم نچسبیدهاند و نرم هستند. در این چند هفته آخر او حسابی در حال بدنسازی است و میخواهد وقتی به دنیا میآید روی فرم باشد به همین علت در حال وزنگیری است. با آنکه فضایی برای شیطنت ندارد ولی کنجکاوی اش را درباره بند ناف نمیتواند پنهان کند و گاهی با آن بازی میکند.
»» قد: 48 سانتی متر
»» وزن: 2366 گرم
✅ وضعیت مادر در هفته 33 بارداری
⬅️ این روزها احساس میکنید مثل بادکنکی شدهاید که مدام باد میشود. دستها و پاهایتان و حتی صورتتان هم به این افزایش حجم ادامه میدهد. شاید مجبور شوید که از مچ بند یا کمربندهای حاملگی استفاده کنید، اما این ورم ها احتمالاً تا بعد از زایمان با شما همراه خواهد بود. رحم شما این هفته 500 برابر حالت طبیعی شده است. بدخوابی دوباره به سراغ شما آمده و تکرر ادرار و خوابهای آشفته ممکن است شما را رها نکند.
✅ مراقبت های بارداری در هفته 33 بارداری
⬅️ اگر نوزاد پیش از هفته 38 متولد شود «نوزاد نارس» نامیده میشود. نوزادانی که بین هفتههای 38 تا 42 به دنیا میآیند به اصطلاح پزشکی «نوزاد رسیده» هستند. اما اصطلاحی هم وجود دارد به نام «نوزادان زودرس» بین نوزادان نارس با نوزادان زودرس تفاوتی هست و این تفاوت به تکامل اعضای بدن او مثل دستگاه تنفسی بر میگردد.
⬅️ اگر نوزادی زودتر از هفته 38 به دنیا بیاید و دستگاه تنفسیاش کامل شده باشد به آن نوزاد زودرس میگویند در صورتی که اگر دستگاه تنفسی او به صورت کامل شکل نگرفته باشد او را نوزاد نارس میخوانند. نوزاد نارس ممکن است دچار مشکلاتی مثل کموزنی شوند این نوزادان وزنی کمتر از 2 کیلو و 500 گرم دارند. نوزادان نارس را خطر عقبماندگی جسمی و ذهنی تهدید میکند.
✅ تغذیهدر هفته 33 بارداری
روش درست غذا خوردن: چگونه و چه وقت؟
⬅️ حال که شما در هفته 33 بارداری خود به سر میبرید، انتخاب مواد غذایی، زمان مصرف و مقدار آن میتواند بر سلامت شما و جنینتان تأثیر بگذارد.
⬅️ اگر خوردن غذایی خاص یا مصرف آن در زمانی خاص موجب نفخ، سوزش سر دل یا دیگر علائم ناراحت کننده در شما شد، به طور موقت آن عادات غذایی را تغییر دهید.
⬅️ از مواد مغذی موجود در غذا حتی برای میان وعدههای کوچک نیز اطمینان حاصل کنید. این مواد باید هم برای شما و هم برای فرزندتان مفید باشد.
⬅️ در صورتیکه دچار یبوست شده اید حتماً در برنامه غذایی خود انجیر را بگنجانید.
⬅️ جهت رفع کم خونی و پایین آوردن قند خود، سویق جو را بصورت ناشتا مصرف نمایید.