در این بخش از سایت اکسیر حیات، به بیان تدابیر ویژه ایام بارداری به صورت هفته به هفته می پردازیم و مادران باردار را از نحوه تغذیه و تدابیر لازم جهت داشتن فرزندی سالم و قوی آگاه می کنیم. در این مقاله نکات ویژه مربوط به هفته بیست و نهم بارداری را مورد بررسی قرار می دهیم.
اندازه جنین در این هفته حدود 42 تا 44 سانتی متر است.
✅ شکل جنین در هفته 29 بارداری به این صورت است:
✅ وضعیت جنین در هفته 29 بارداری
⬅️ رشد او از این هفته به بعد کمتر از یک سانتیمتر است، اما وزنش 200 گرم در هفته افزایش مییابد. سیستم تنفسی او همچنان در حال رشد است و مجاری هوایی او مثل درختی در حال گسترش در ریههایش هستند.
⬅️ سلولهای عصبی مغزی او با سرعت عجیبی در حال ساخته شدن هستند. موهای لانگو در تمام سطح بدنش دیده می شود به تدریج این موها طی هفته های اخیر در رحم از روی بدنش ناپدید میشود. البته شاید بخشی از این موها را شما در زمان تولد ببینید که چندان تعجبی ندارد و این موها بعد از مدتی ناپدید میشود.
»» قد: 43.5 سانتی متر
»» وزن: 1363 گرم
✅ وضعیت مادر در هفته 29 بارداری
⬅️ اینک شما به شدت سنگین شدهاید و تنها بخشی از این سنگینی مربوط به اضافه وزن شماست و بخش دیگر آن به تورم دستها و پاهای شما بر میگردد. در این زمان پستانهای شما سنگین و متورم شده و رگهای شما بیشتر نمایان میشود. نوک پستان تیرهتر خواهد شد. همه این تغییرات برای آمادهسازی بدن شما برای شیردهی به نوزاد است.
⬅️ نشستن و بلند شدن برای شما دیگر از این هفته کار آسانی نخواهد بود و شما به استراحت بیشتری نیاز دارید. بزرگ شدن شکمتان هم دلیل دیگری است که باعث میشود نتوانید تعادل خود را به خوبی حفظ کنید و شاید مجبور شوید پاهایتان را با فاصله از هم قرار بدهید و اردک وار راه بروید. سه ماه سوم بارداری زمانی است که شما تغییراتی را در دمای بدنی خود احساس میکنید.
⬅️ حرکات جنین را بیشتر از قبل احساس میکنید و جنین هم دلش میخواهد بدنش را کش و قوس دهد، اما فضای رحم دیگر اجازه این کار را به او نمیدهد آنقدر بزرگ شده که کل فضای رحم را پرکرده است. با این حال او به شیطنت خود ادامه میدهد و حرکاتش واضح تر شده است. به طوری که اگر به استخر بروید به علت سبک بودن آب راحتتر حرکاتش را درک خواهید کرد.
⬅️ تکرر ادرار که مدتی بود از دست آن خلاص شده بودید ممکن است با بزرگ شدن رحم و فشاری که بر مثانه میآورد دوباره به سراغ شما بیاید.
✅ مراقبت های بارداری در هفته 29 بارداری
⬅️ «سندرم پای بیقرار» بیماری است که در آن احساس ناخوشایندی و آزاردهندهای مثل مور مور شدن یا حرکت حشره روی پا تجربه میکنید احساسی که شما را از خوابیدن باز میدارد و همانند اسمش آرامش را از شما دور میکند. این مشکل باعث میشود بخواهید مدام پایتان را حرکت دهید. این حالتها اغلب به شکل احساس قلقلک، سوزن سوزن شدن، تیر کشیدن، کشیدن پا یا حالت خزیدن توصیف میشوند.
⬅️ حرکت دادن پا حداقل برای مدتی کوتاه باعث بهبودی این احساس میشود. این مشکل معمولاً هنگام شب و هنگامی که سعی در شل کردن پا برای خواب دارید، پیش میآید. ماده ای به نام دوپامین از علت های این مشکل شناخته میشود. علتهای این بیماری:
- پایین بودن سطح آهن موجود در خون و اختلال جریان خون در پاها که باید با مصرف 3 شیره و 4 شیره و مداومت به مصرف سمنو حل نمایید.
- اختلال اعصاب ناحیه نخاع یا پاها
- اختلالات عضلانی
- اعتیاد داشتن به الکل
- کمبود ویتامینها یا مواد معدنی خاص
این بیماری در زنان باردار معمولاً بعد از زایمان از بین میرود، اما اگر این اتفاق نیفتاد باید با پزشک مشورت شود.
✅ تغذیه در هفته 29 بارداری
⬅️ ویتامین سی به بدن شما برای تولید بافتهایی که رگ های خونی را ترمیم و از آنها نگهداری میکند، کمک میکند و وجود آن هنگامی که بدن شما پس از زایمان روند ترمیم را آغاز میکند، لازم است.
⬅️ از نرمال بودن سطح آهن در بدن خود اطمینان حاصل نمایید و در صورت کمبود آن می توانید با مصرف آرد 7 جوانه که در آن جوانه یونجه وجود دارد ضمن تأمین آهن مورد نیاز بدن خود و جنین، سایر ویتامین های مورد نیاز خود را نیز جذب نمایید.